Министерот Арбер Адеми се сретна со Ерик Јановски, нов директор на УСАИД

Министерот за образование и наука, д-р Арбер Адеми,  оствари работна средба со новоименуваниот директор на мисијата на УСАИД во Република Северна Македнија г-динот Ерик Јановски.

Посакувајќи му успешна работа, министерот Адеми го запозна директорот на УСАИД во земјава со досегашните реформи и нови законски решенија, при што ја истакна поддршка која Министерството за образование и наука ја имаше при изготвување на новиот Закон за основно образование.

На средбата исто така стана збор и за досегашната успешна соработка, како и за продлабочување на истата во периодот кој следи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *