Писмена реакција за одлуката на Фолсваген

ЗА 24 ЧАСА ЗАЕВ Е ПУШТЕН НИЗ ВОДА ОД ФРАНЦИЈА И ГЕРМАНИЈА! ТИМОНИЕ И ПОРАЧА НА НЕМАКЕДОНСКАТА ВЛАДА ДЕКА БАДИЈАЛА ИНСИСТИРА НА ДАТУМ ОВАА ГОДИНА КОГА И ЦАРУВА КОРУПЦИЈАТА ВО ДВОРОТ!  ФОЛСВАГЕН ЈА ДИСВАЛИФИКУВА МАКЕДОНИЈА ЗА ИНВЕСТИЦИЈА ВРЕДНА 2 МИЛИЈАРДИ ЕВРА!

 

Пендаровски, Заев, Димитров и Шекеринска веќе 2 години упорно ни тврдат дека од предавствата со Грција и Бугарија аир ќе видат граѓаните. Не убедуваат дека раздавањето на Македонските национални интереси, освен експресна интеграција во НАТО и ЕУ, ќе донесе наплив на странски инвестиции. Во јануари, Заев јавно соопшти дека кога Меркел му честитала за Договорот со Ципрас, му ветила дека ќе се заложи за крупна Германска инвестиција во Македонија! Неговите медиумски гавази објавуваа дека Фолсваген ќе гради фабрика кај нас! Лагите на немакедонската Влада секојдневно се разобличуваат!

 

ИСТОРИЈАТА СЕ ПОВТОРУВА! АКО 1995 ЗАРАДИ ЦРВЕНКОВСКИ И ПЕТКОВСКИ БЕШЕ ПРОПУШТЕНА МОЖНОСТА АУДИ ДА СЕ СКЛОПУВА ВО МАКЕДОНИЈА, СЕГА ЗАРАДИ НЕКАДАРНОСТА НА ЗАЕВ ФОЛСВАГЕН ЌЕ ГРАДИ ФАБРИКА ЗА 300 ИЛЈАДИ ВОЗИЛА ОД 4,5 МИЛИЈАРДИ ЕВРА ИЗВОЗНА ВРЕДНОСТ НА ГОДИШНО НИВО, ВО ДРУГА ДРЖАВА ОД РЕГИОНОТ!

 

Најавената економска година полека се претвора во фијаско! Фолсваген доколку градеше фабрика во Македонија, ќе вработеше 5 илјади граѓани, од кои 650 инжењери.

 

СДСМОВСКИТЕ ФУНКЦИОНЕРИ ОСВЕН ЗА МЕНУВАЊЕ УСТАВ, ЗНАМЕ, ИМЕ И ИДЕНТИТЕТ ЗА НИШТО ДРУГО НИКОГАШ НЕ ГИ НИ БИВАЛО!

 

БРАЌА И СЕСТРИ МАКЕДОНЦИ НЕ ОЧАЈУВАЈТЕ. ЗАЕДНО ЌЕ ГО ПОРАЗИМЕ ОВОЈ СРАМЕН ПЕРИОД ОД ПОНОВАТА ПОЛИТИЧКА ИСТОРИЈА. ИМАМЕ КАПАЦИТЕТ СО НОВИ ПОЛИТИКИ ДА ЈА САНИРАМЕ СОСТОЈБАТА ОД НЕКАДАРНОСТА НА ИЗРОДИТЕ КОИ СЕКОЈДНЕВНО И НАНЕСУВААТ ШТЕТА НА ТАТКОВИНАТА. 

 

МАКЕДОНСКАТА АЛИЈАНСА ИМА И ПОЛИТИЧКА ВОЛЈА И ЗНАЕЊЕ ДА ГИ ВРАТИ РАБОТИТЕ НА ВИСТИНСКОТО МЕСТО. НАШАТА ДОМАШНА ЕКОНОМИЈА МОЖЕ И МОРА ДА ПРОДУЦИРА НОВИ ИНВЕСТИЦИИ, РАБОТНИ МЕСТА И ДОЛГОРОЧЕН ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ! 

 

НИКОГАШ СЕВЕРНА, МАКЕДОНИЈА ВЕЧНА!

 

                                                                                          Ѓорѓија Џорџ Атанасоски

                                                                                                   Претседател,

                                                                                          МАКЕДОНСКА АЛИЈАНСА                  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *