Заев: Сите „бомби“ се предадени во СЈО

Сите „бомби“ стопроцентно се предадени во Специјалното јавно обвинителство, изјави премиерот Зоран Заев, прашан дали може да гарантира дека бомбите не се излезени од СДСМ.
Посочи дека „бомбите“ во најголем дел се однесувале на опозицијата, граѓанскиот сектор, бизнисмените, верските заедници и другите чинители, како и за тогашната власт.
– Очекувам истражните органи да откријат од каде потекнуваат и да постапат согласно законот. Воспоставивме закон и дел од Пржинскиот договор беше и оваа законска регулатива што е денеска е на сила и по неа треба да се постапува, изјави Заев.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *