Заев на средба со Тевдовски за капиталните инвестиции во 2017

Премиерот Зоран Заев, денеска во просториите на Министерството за финансии ќе одржи состанок со ресорниот министер Драган Тевдовски на тема „Реализацијата на капиталните инвестиции и клучните податоци за 2017 година“.

Како што соопштуваат од Министерството за финансии, посетата е токму во ова Министерство бидејќи целта на Владата и Министерството е оваа година да биде клучна за унапредување на економската состојба и стабилизација на економијата.

Најавена е изјава за медиуми на премиерот и министерот за финансии за заклучоците од состанокот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *