Соопштение за јавност за одлуките на Американскиот Сенат

МАКЕДОНСКАТА ДИЈАСПОРА ОСТВАРИ УШТЕ ЕДНА ГОЛЕМА ПОБЕДА! АМЕРИКАНСКИОТ СЕНАТ ПОНИШТИ ДВЕ АНТИ МАКЕДОНСКИ РЕЗОЛУЦИИ!

Резолуцијата 602, која во Комитетот за надворешна политика во Американскиот Сенат беше поднесена во август од сенаторите Крис Марфи и Рон Џонсон, со која сите противници на Договорот Заев – Ципрас ги карактеризираше како анти-западни и проруски ориентирани за да се оправда насилното менување на Уставот на Македонија, Е ВОН СИЛА! Правниот тим на ОМД одлично ја истурка постапката!

УНИВЕРЗАЛНОТО ДЕМОКРАТСКО ПРАВО НА САМООПРЕДЕЛУВАЊЕ НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД УШТЕ ЕДНАШ ГИ ПОБЕДИ ЛАГИТЕ НА ПРЕДАВНИЦИТЕ! МАКЕДОНСКАТА АЛИЈАНСА Е НАЈАМЕРИКАНСКАТА ПАРТИЈА ВО МАКЕДОНИЈА И ТЕШКА СРАМОТА И ГРЕВ Е НЕКОМУ ЛАЖНО ДА МУ СЕ ПРИПИШУВААТ АНТИЗАПАДНИ ПОЛИТИКИ САМО ЗАТОА ШТО ГО БРАНИ СВЕТОТО МАКЕДОНСКО ИМЕ И ИДЕНТИТЕТ! НЕМАКЕДОНСКАТА ВЛАДА И НЕЈЗИНИТЕ МЕДИУМСКИ ГАВАЗИ УШТЕ ЕДНАШ СЕ РАЗГОЛЕНИ!

Оваа победа уште позначајна затоа што падна и Резолуцијата 804 која во март 2018 ја поднесе про-Грчкиот Конгресмен Каролин Маноли со ултра националистичкот став дека Македонија била Грчка.

СЕКОЈ КОЈ ГО ПОТЦЕНУВА ЗНАЧЕЊЕТО НА МАКЕДОНСКАТА ДИЈАСПОРА ПРАВИ ГОЛЕМА ГРЕШКА! МАКЕДОНСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ СЕ БРАНАТ СО ПОСВЕТЕНО ЛОБИРАЊЕ, СО СОЗДАВАЊЕ ТРАЈНИ ПРИЈАТЕЛСТВА СО АМЕРИКАНСКИ СЕНАТОРИ И КОНГРЕСМЕНИ И ПРАВНИ ИНИЦИЈАТИВИ. ДИПЛОМАТСКИ ТРИУМФ Е КОГА ЌЕ ГО УБЕДИШ НАЈМОЌНИОТ СОЈУЗНИК САД ДЕКА НЕ БАРАШ ТУЃО ТУКУ СИ ГО БРАНИ СВОЕТО! ОВА Е УШТЕ ЕДНА ЛЕКЦИЈА ЗА НЕМАКЕДОНСКАТА ВЛАДА!

МАКЕДОНСКИОТ НАРОД ЌЕ ПОБЕДИ!

НАШАТА БОРБА ДОПРВА ПОЧНУВА!

НИКОГАШ СЕВЕРНА, МАКЕДОНИЈА ВЕЧНА!

Ѓорѓија Џорџ Атанасоски
Претседател,
МАКЕДОНСКА АЛИЈАНСА

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *