Општина Кисела Вода додели 55 ваучери за новороденчиња

Општина Кисела Вода додели нови 55 ваучери за новороденчиња, од кои 28 за женски и 27 за машки деца.

Локалната самоуправа доделува еднократната парична помош во висина од 6.000 денари на семејствата кои имаат принова и се со адреса на живеење на нејзината територија.

– Заинтересираните за добивање на оваа помош потребно е да поднесат барање и со него да достават на увид важечки лични карти или други исправи за лична идентификација, извод од матична книга на родените за новороденчето и фотокопија од трансакциона сметка. Рокот за поднесување на барањата е 90 дена од моментот на раѓање на детето, соопштуваат од Општина Кисела Вода. 

 

2 thoughts on “Општина Кисела Вода додели 55 ваучери за новороденчиња

  1. Howdy! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization?
    I’m trying to get my site to rank for some targeted
    keywords but I’m not seeing very good success.
    If you know of any please share. Appreciate it!
    You can read similar art here: Auto Approve List

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *