Изложба по повод 25-годишнината од дипломатските односи меѓу Русија и Северна Македонија

По повод 25-годишнината од воспоставувањето на дипломатски односи меѓу Руската Федерација и  Република Северна Македонија денеска ќе биде отворена изложба во Македонската филхармонија.

Изложбата, е посветена на историјата на руско-македонските односи, а е изготвена во соработка со Државниот архив на Република Северна Македонија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *