Собранието ќе ја продолжи 81. седница

По вчерашната интерпелација за министерот за надворешни работи поднесена од страна на опозицијата денеска Собранието на Република Македонија ќе ја продолжи 81. седница на која треба да расправа за Предлог-измените на Законот за плата и други надоместоци на избрани и именувани лица.

На дневен ред на седницата се и измените на Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер, измените на Законот за основање Агенција за поттикнување на развојот во земјоделството, како и измените на Законот за класифицирани информации, сите по скратена постапка.

Пратениците ќе расправаат и за предлог-измените на Законот за земјоделство и руралниот развој, на Законот за трговија на зелените пазари, на Законот за пратениците и на Законот за поштенските услуги.

На 81. седница е и Граѓанската иницијатива за собирање потписи од најмалку 150 илјади избирачи за распишување на дополнителен референдум за одлучување на граѓаните на целата територија на Македонија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *