Туск со честитка на македонски јазик за ратификацијата на Преспанскиот договор

Претседателот на Европскиот Совет, Доналд Туск го честиташе усвојувањето на Преспанскиот Договор на македонски јазик на Твитер.

-Тие имаа имагинација, тие го презедоа ризикот, тие беа подготвени да ги жртвуваат сопствените интереси за општото добро. Зоран, Алексис – Браво! Невозможната мисија се исполни.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *