Симон Трпчески од Њујорк го развеа македонското знаме како поддршка за нашите ракометари

Симон Трпчески од Њујорк го развеа македонското знаме како поддршка за нашите ракометари

Меѓународно истакнатиот македонски класичен пијанист, Симон Трпчески, кој е на својата светска турнеја за проектот “Македонисимо”, од Њјујорк со поддршка за националниот ракометен тим кој се бори за подобар пласман на светското првенство и за настап на олимпијада.

-Пред престојниот настап во Чикаго за поддршка на македонскиот ракометен тим на светското првенство во ракомет 2019, напиша Трпчевски на социјалните мрежи.

Трпчевски сподели текст на американски медиум насловен „Трпчевски го вее знамето за поддршка на неговата татковина, Македонија”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *