Писмена реакција за новиот пазар Заев – Села

ШТО ЌЕ ОСТАНЕ ОД ТАТКОВИНАТА ПРЕД НЕМАКЕДОНСКАТА ВЛАДА ДА ГО РЕАЛИЗИРА ПРЕДАВСТВОТО? ЗАЕВ, ДИМИТРОВ И ШЕКЕРИНСКА ГО РАЗДАВААТ МАКЕДОНСКИОТ ИДЕНТИТЕТ И ДРЖАВА КАКО ДА Е НИВНА ПРИВАТНА СОПСТВЕНОСТ. КОЈА МАКЕДОНИЈА ТРЕБА ДА ВЛЕЗЕ ВО АЛИЈАНСАТА? МАКЕДОНИЈА БЕЗ МАКЕДОНСКИ НАРОД? ОД КОГА СТАНА ГРЕВ ДА СИ МАКЕДОНЕЦ ВО СОПСТВЕНАТА ЗЕМЈА? КАКВА Е ТАА РАМНОПРАВНОСТ КОГА НОН-СТОП ПОГОЛЕМИОТ ПОПУШТА? ИМА ЛИ ГРАНИЦА НА ПРЕДАВСТВАТА НА МАКЕДОНСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ?

 

Малку ли е амнестија на Хашките случаи, малку ли е што Талат Џафери од припадник на ОНА и наводен учесник во масакрот кај „Вејце“ во 2001, насила го води Македонското Собрание, малку ли е Законот за двојазичност, предлог закон за попис во 2020 без графа за етничка припадност, малку ли е фалсификатот со вметнувањето на Охридскиот Рамковен Договор во Преамбулата како лажен темел на Македонската Државност, треба уште и уцените на Зијадин Села и Биљал Касами да ги изгласаат предавниците?

 

ИМА ЛИ БАРЕМ НЕШТО СВЕТО ЗА ОВИЕ ИЗРОДИ НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД? ШТО Е СЛЕДНО, КОНСЕНЗУАЛЕН ПРЕТСЕДАТЕЛ КАКО ВОВЕД ВО ФЕДЕРАЛИЗАЦИЈА НА МАКЕДОНИЈА? ЗАРЕМ МАКЕДОНСКИОТ НАРОД МОРА ДА СТАНЕ ГОСТИН ВО СОПСТВЕНАТА ТАТКОВИНА? ОВА ЛИ СЕ МЕЃУНАРОДНИТЕ ВРЕДНОСТИ? КАДЕ Е ЛОЈАЛНОСТА НА АХМЕТИ, СЕЛА И КАСАМИ? ЗОШТО НЕМА МАКЕДОНСКИ ЗНАМИЊА ВО НИВНИТЕ ПАРТИИ? ЗОШТО НЕ ПОБАРАА АЛБАНИЈА ДА ГО ПРИЗНАЕ УСТАВНОТО ИМЕ? ЗОШТО НАШИТЕ БРАЌА И СЕСТРИ НЕ ГИ ИМААТ ИСТИТЕ ПРАВА ВО АЛБАНИЈА?

 

ДОСТА ГО ЛАЖЕТЕ МАКЕДОНСКИОТ НАРОД! БАДИЈАЛА ВИ Е СЕ ОНА ШТО ЌЕ СТОРИТЕ! МАКЕДОНСКИОТ НАРОД ПОВТОРНО ЌЕ ПОБЕДИ! СМЕ ИЗДРЖАЛЕ МНОГУ ЌЕ ГИ ИЗДРЖИМЕ И ОВИЕ ЕПИЗОДИСТИ! БРЗО ЌЕ ДОЈДЕ ВРЕМЕТО ЗА ОДГОВОРНОСТ! ТАТКОВИНАТА ЌЕ ДОБИЕ РАКОВОДСТВО КОЕ ЌЕ ЗНАЕ ДА ГИ ЗАШТИТИ МАКЕДОНСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ!

 

НИКОГАШ СЕВЕРНА, МАКЕДОНИЈА ВЕЧНА!

 

 

                                                                                        Ѓорѓија Џорџ Атанасоски

                                                                                                  Претседател,

                                                                                         МАКЕДОНСКА АЛИЈАНСА

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *