Писмена реакција за усвоениот закон за амнестија

НАЈОДГОВОРНИТЕ ПАРТИИ ГО ПОТЦЕНУВААТ МАКЕДОНСКИОТ НАРОД СО „НА ТИ – ДАЈ МИ“ ПОЛИТИЧКИ ТРАМПИ! БРИШАТ ПАТОС СО НАЈСВЕТАТА МАКЕДОНСКА ОСТАВШТИНА ЗА ДА СИ ГИ ЗАДОВОЛАТ ЛИЧНИТЕ ИНТЕРЕСИ. ЕДНИТЕ СЕ СПАСУВААТ ОД КРИМИНАЛ, ДРУГИТЕ СИ ГИ ШТИТАТ ФУНКЦИИТЕ ЗА ДА СТОРАТ КРИМИНАЛ!

ОД ВЧЕРА ВИСТИНСКИТЕ МАКЕДОНЦИ И ПАТРИОТИ ОБВИНЕТИ ЗА 27 АПРИЛ СЕ ПОНИЖЕНИ ОД ПРЕДАВНИЦИТЕ. МАКЕДОНЦИТЕ КОИ ЈА БРАНЕА ТАТКОВИНАТА ЌЕ ТРЕБА ПИСМЕНО ДА БАРААТ АМНЕСТИЈА, А ТИЕ ШТО СЕГА НАВОДНО ГИ ОДБРАНИЛЕ, ЌЕ МОРА ДА ГИ ДАДАТ СВОИТЕ ГЛАСОВИ НА 15 ЈАНУАРИ ЗА ДА ГО ПРОДАДАТ СВЕТОТО МАКЕДОНСКО ИМЕ И ИДЕНТИТЕТ!

ДОСТА ГО ЛАЖЕТЕ И ПОТЦЕНУВАТЕ МАКЕДОНСКИОТ НАРОД! НИТУ БЕГСТВОТО НА ГРУЕВСКИ Е СЛУЧАЈНО, НИТУ МЕЃУПАРТИСКИТЕ ПАЗАРИ ЗА АМНЕСТИЈА СЕ ЗА ДА ГИ СПАСИТЕ МАКЕДОНЦИТЕ КОИ ГНИАТ ВО ПРИТВОР! ЕДИНСТВЕНО ЗА ШТО СЕ ГРИЖАТ ПРЕДАВНИЦИТЕ Е НИВНИОТ ЛИЧЕН ИНТЕРЕС, ПРИВИЛЕГИИ И ГОЛА ВЛАСТ! НИТУ ЕУ И НАТО ИМ Е ВАЖНО, НИТУ СЕ ГРИЖАТ ЗА ЖИВОТНИОТ СТАНДАРД И ЕКОНОМСКИТЕ ПРОБЛЕМИ НА ГРАЃАНИТЕ! ПРЕДАВНИЧКОТО СЦЕНАРИО Е МНОГУ ПРОВИДНО!

МАКЕДОНСКАТА АЛИЈАНСА БИ ПОРАЧУВА – ВО ТЕШКА ЗАБЛУАДА СТЕ! И ДА ГИ ИЗГЛАСАТЕ УСТАВНИТЕ ИЗМЕНИ ВО ОВОЈ ПАРЛАМЕНТАРЕН СОСТАВ, БАДИЈАЛА ВИ Е! МАКЕДОНСКИОТ НАРОД ЌЕ ДОЈДЕ ПО СВОЕТО. ЌЕ СЕ СООЧИТЕ И СО ПОЛИТИЧКА И КРИВИЧНА ОДГОВОРНОСТ. ПОРАНО ИЛИ ПОДОЦНА!

ВО ТАТКОВИНАТА ЌЕ ДОЈДЕ ВРЕМЕ КОГА НЕКОРУМПИРАНИ ПОЛИТИЧАРИ, ВИСТИНСКИ ПАТРИОТИ, ЧИЈА МИСИЈА Е ДА МУ ДАДАТ, А НЕ ДА МУ ЗЕМАТ НА НАРОДОТ, ЌЕ ПОКАЖАТ НА ДЕЛО КАКО СЕ ОБЕЗБЕДУВА СИГУРНА ИДНИНА ЗА ТАТКОВИНАТА!

НИКОГАШ СЕВЕРНА! МАКЕДОНИЈА ВЕЧНА!

Ѓорѓија Џорџ Атанасоски
Претседател,
МАКЕДОНСКА АЛИЈАНСА

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *