Димитров во Брисел на средба на КОРЕПЕР

 Министерот за надворешни работи Никола Димитров денеска во Брисел, ќе има работна средба со постојаните претставници на земјите членки на Европската унија (КОРЕПЕР), во организација на постојаниот претставник на Австрија, во својство на претседавач со Советот на Европската унија.

Шефот на македонската дипломатија, како што информираат од МНР, ќе ја искористи можноста на средбата да побара продолжување на континуираната поддршка на ЕУ и нејзините земји членки за европската перспектива на Република Македонија.

На средбата со соговорниците, министерот Димитров ќе ги сподели очекувањата на Република Македонија за напредок во пристапниот процес, а ќе ги информира за напредокот кој е постигнат во клучните реформски области и во унапредувањето на доборососедските односи, со фокус на имплементацијата на Договорот од Преспа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *