Бошњаковски: Не се доведува во прашање одржувањето на владината седница меѓу Македонија и Бугарија

Владиниот портпарол Миле Бошњаковски денеска изјави дека ни најмалку не се доведува во прашање одржувањето на заедничката владина седница меѓу Македонија и Бугарија по последните изјави на бугарскиот вицепремиер и министер за одбрана Красимир Каракачанов и бугарскиот европратеник Андреј Ковачев.

Одговарајќи на новинарско прашање по редовната прес-конференција, Бошњаковски нагласи дека заедничката владина седница ќе се одржи, но оти се уште не е утврден датумот.

– Се договараат деталите, а датумот во овој момент не е потврден. Дополнително премиерот во понеделник оди во Бугарија на отворање на голем инфраструктурен проект автопатот Благоевград-Кула, што има крак кон Берово. Регионалната соработка не само што зајакнува, напротив ќе се одржи владината седница. Во моментов датумот не е утврден и нема апсолутно никакви дилеми дека седницата ќе се одржи, истакна Бошњаковски.

Владините портпароли денеска на прес-конференција информираат дека се очекува да се одржи и првата заедничка владина седница меѓу Македонија и Србија.  Се очекува утврдување на точниот датум на одржување.

One thought on “Бошњаковски: Не се доведува во прашање одржувањето на владината седница меѓу Македонија и Бугарија

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *