Мекалистер и Флекенштајн на средби во македонскиот Парламент

Во посета македонскиот Парламент денеска ќе бидат претседателот на Комисијата за надворешна политика во Европскиот парламент Дејвид Мекалистер и европратеникот Кнут Флекенштајн, еден од иницијаторите на „Жан Моне“ процесот.

Мекалистер и Флекенштајн, како што е најаваено, ќе имаат средба со претседателот на Собранието Талат Џафери, со потпретседателите, координаторите на пратеничките групи, пратеници и генералниот секретар на Парламентот Цветанка Иванова.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *