Макрадули во Белград на конференција за намалување на загадувањето во ЈИЕ

Заменик министерот за животна средина  просторно планирање Јани Макрадули, денеска и утре во Белград, ќе присуствува на министерската конференција „Иновативни решенија за намалување на загадувањето во Југоисточна и Јужна Европа“.

Конференцијата е во организација на Министерството за заштита на животната средина на Република Србија во партнество со Програмата за заштита на животната средина на ОН, и со поддршка на Министерството за заштита на животната средина, копното и морето на Република Италија и има за цел изнаоѓање на заеднички начини и мерки за спречување на загадувањето во овој дел на Европа.

One thought on “Макрадули во Белград на конференција за намалување на загадувањето во ЈИЕ

  1. Great article! The depth of analysis is impressive. For those wanting more information, visit: LEARN MORE. Looking forward to the community’s thoughts!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *