УКИМ го одбележува Денот на науката

Во свечената сала на Ректоратот на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје денеска ќе биде одбележан Денот на науката.

Најавено е дека ќе се обрати Ректорот проф. д-р Никола Јанкуловски. На одбележувањето ќе бидат доделени годишни награди, за 2017 година, за најдобрите научници на УКИМ, а ќе биде одржана и трбини за образованието и науката во Република Македонија. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *