Тркалезна маса за родово одговорно буџетирање

Тркалезна маса посветена на „Стратегијата за воведување родово одговорно буџетирање – 5 години потоа”, ќе се одржи денеска во организација на Министерството за труд и социјална политика и Канцеларијата на UN Women во Скопје.

На тркалезната маса ќе се обратат министерката за труд и социјална политика Мила Царовска, раководителката на Канцеларијата на UN Women во Скопје, Доминика Стојаноска и координаторката на Клубот на пратенички при Собранието на Република Македонија Ѓулумсер Касапи.

One thought on “Тркалезна маса за родово одговорно буџетирање

  1. Great job on this article! It was engaging and informative, making complex ideas accessible. I’m eager to hear different viewpoints. Click on my nickname for more interesting content.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *