Претседателот Иванов ќе ја отвори Првата национална конференција за византологија и медиевистика

Претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов денеска ќе се обрати на свеченото отворање на Првата национална конференција за византологија и медиевистика, што ќе се одржи во Охрид.

Националната конференција насловена како „Самуиловата држава – 1.000 години потоа (1018-2018)“ е во организација на Комитетот за византологија и медиевистика на Република Македонија.

Првата национална конференција за византологија и медиевистика се одржува под покровителство на претседателот Иванов.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *