ТРСТЕНА ДОДЕЛИ “ЗЛАТНИ ОЛИМПИСКИ ОСКАРИ”

Шабан Трстена, “златниот” олимпиец од 1984 година, од оваа година востанови награда “Златен Олимписки Оскар”, која ја доделува тој, на сите оние кои се заслужни за развој и промоција на спортот. Оваа година, која е прва во востановувањето на оваа награда, “Златните Оскари” им беа доделени на Д-р. Васил Тупурковски, Насе Насев, Дарко Каевски, Милош Вучидолов и Хајруш Синани.

-Како спортист на 20. век, преку оваа награда, изразувам благодарност на сите луѓе кои беа со мене на патот на успехот  и изразувам почит на секој кој придонел да го остварам својот сон, а тоа е да бидам ценет и почитуван во сопствениот град и држава. До титулата олимписки шампион стигнав со многу упорност и работа, но секако да не беа тие луѓе околу мене, можеби никогаш немаше да бидам ова што сум сега – изјави Трстена.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *