Одбележување на Европскиот ден на соработка во Дојран

Министерот за локална самоуправа Сухејл Фазлиу попладне во Стар Дојран, заедно со претставникот на управувачката структура за имплементација на Програмата за прекугранична соработка со Грција, Александрос Самарас и градоначалникот на општина Дојран, Анго Ангов, ќе учествува на манифестацијата Европски ден на соработка 2018 година.

Настанот ќе се оддржи на платото на брегот на Дојранското Езеро, пред зградата на општината.

Во рамките на манифестацијата се предвидени и други активност во кои што ќе учествуваат ученици од основните училишта, како и велосипедска тура околу Дојранското Езеро.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *