Панчо Минов од ГРОМ се вклучи во работата на Собранието

Пратеникот Панчо Минов кој доаѓа од ГРОМ и е дел од коалицијата предводена од ВМРО ДПМНЕ, денеска се вклучи во работата на Собранието. Тој присуствува на Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците каде се разгледуваат измени на закони за администрацијата и законот за амнестија.

Минов се уште не се изјаснил како ќе делува во Парламентот. На собраниска седница минатата недела дојде и Амди Бајрам, кој ќе биде дел од пратеничкат група на  ДУИ. Претходно, пратеничкат група на ВМРО-ДПМНЕ ја напушти и Чедомир  Саздовски исто тата од ГРОМ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *