Став на Македонска Алијанса за предвремени избори

Почитувани,

Ние одамна пред пропаднатиот референдум тврдевме дека единствен спас за Татковината се предвремени избори на кои Македонскиот народ ќе им испорача политичката казна на предавниците. Сега, откако Заев, Димитров и Шекеринска се целосно развластени, парламентарните избори се нужност. Но тие мора да се случат по нови изборни правила заради следните причини: Прво, со постоечкиот Изборен закон, Македонската Дијаспора е исклучена од можноста да има свои вистински претставници во Македонското Собрание. Второ, од досешното искуство јасно е дека пратениците во досегашните состави се слепи послушници на најголемите политички партии и заради тоа не смеат да мислат со сопствена глава и да носат одлуки по сопствено убедување. За нив интересот на Татковината и Македонскиот народ е помалку важен од нивните фотељи. За ова има безброј примери, од срамната амнестија на Хашките случаи, до изборот на Талат Џафери, па се до гласањето на кукавичките Договори со Бугарија и Грција. Трето, во предизборната програма оваа владејачка коалиција презеде обврска дека ќе го смени изборниот модел и ќе воведе една изборна единица.

ДОСТА ЛАЖЕТЕ! ПРЕДАВНИЧКИОТ ДОГОВОР СО ГРЦИЈА ВЕЌЕ НЕ ПОСТОИ! РОКОВИ НЕМА! НИТУ МОЖЕ НИТУ ЌЕ ИМА МНОЗИНСТВО ЗА УСТАВНИ ИЗМЕНИ!

БАРАМЕ ЕДНА ИЗБОРНА ЕДИНИЦА И ОТВОРЕНИ ЛИСТИ! ТЕХНИЧКАТА ВЛАДА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА СЛЕДНИТЕ ИЗБОРИ ДА ЈА ВОДИ ЧЕСТИТ МАКЕДОНЕЦ, ИСКРЕН ПАТРИОТ КОЈ НЕ БИЛ ДЕЛ ОД ПРЕТХОДНИТЕ СРАМНИ ПОЛИТИЧКИ ПАЗАРИ, А КОЈ ЌЕ ГО ПРЕДЛОЖИ ДИЈАСПОРАТА!

ТАТКОВИНАТА НЕ СМЕЕ И ПОНАТАМУ ДА БИДЕ ЖРТВА НА ИЗБОРНИ МАНИПУЛАЦИИ! НИКОЈ ПОВЕЌЕ НЕ СМЕЕ ДА ЈА ФАЛСИФИКУВА ВОЛЈАТА НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД! ВО СЛЕДНИОТ СОСТАВ НА МАКЕДОНСКОТО СОБРАНИЕ МОРА ДА ИМА ХРАБРИ И ОДВАЖНИ ЛУЃЕ КОИ ЌЕ ЗНААТ КАКО СЕ БРАНАТ МАКЕДОНСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ!

Ѓорѓија Џорџ Атанасоски

Претседател,  

МАКЕДОНСКА АЛИЈАНСА

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *