Турско МНР: Анкара го поддржува членството на Македонија во ЕУ и НАТО

Турција  ќе продолжи да го поддржува просперитетот и безбедноста на пријателска Македонија и нејзиното членство во ЕУ и НАТО, соопшти денеска турското Министерство за надворшени работи.

– Турција ја признава Република Македонија под уставното име уште од нејзиното осамостојување. Како и досега ќе продолжиме да ја поддржуваме пријателска Македонија, нејзиниот просперитет и безбедност, како и нејзиното зачленување  во ЕУ и НАТО, се наведува во реакцијата на официјална Анкара по неделниот референдум во Македонија.

One thought on “Турско МНР: Анкара го поддржува членството на Македонија во ЕУ и НАТО

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *