Договори за проекти за прекугранична соработка со Грција

Министерот за локална самоуправа Сухејл Фазлиу денеска ќе ги потпише договорите за кофинансирање на одобрените проекти од Програмата за прекугранична соработка меѓу Македонија и Грција.

Проектите се финансираат од ИПА инструментот на Европската унија.

Средствата за национално кофинансирање ги обезбедува Министерството за локална самоуправа, од буџетот на државата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *