Конференција „Искуствата во пристапните преговори – како треба, а како не треба“

Во Министерството за надворешни работи денеска ќе се одржи Конференција на тема „Искуствата во пристапните преговори – како треба, а како не треба“.

На конференцијата воведни излагања ќе имаат Калинка Габер, државна секретарка во Секретаријатот за европски прашања и Геновева Руиз Калавера, директорка за Западен Балкан во Генералниот директорат за пристапни преговори и соседска политика.

Како што соопшти Секретаријатот за европски прашања, на настанот искуства и добри практики ќе разменат Бојан Маричиќ, главен технички преговарач, Андреј Енгелман, поранешен член на преговарачкиот тим на Словенија, Владимир Атељевиќ, член на преговарачкиот тим за Поглавја 30 и 31 од Република Србија и Драгана Марковиќ, советник на главниот преговарач на Црна Гора.

One thought on “Конференција „Искуствата во пристапните преговори – како треба, а како не треба“

  1. Great job on this article! It was engaging and informative, making complex ideas accessible. I’m eager to hear different viewpoints. Click on my nickname for more interesting content.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *