Столтенберг: Русија го попречува влезот на Македонија во НАТО

Генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг ја обвини Русија дека го попречува членството на Македонија и во Алијансата.

– Русија се обидува да го попречи приклучувањето на Македонија во НАТО, како што е случајот и со Црна Гора каде што видовме и неуспешен обид за преврат, изјави генералниот секретар на Алијансата во обраќањето во фондацијата „Херитиџ“ во Вашингтон.

Според Столтенберг, има многу примери за обид на Русија да се вмеша во политичките процести на НАТО земји и државите партнери.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *