Панел дискусија „Отпорноста на државите од Западен Балкан“

Претставници на Владата, граѓанското општетство, регионалните организации и меѓународни експерти ќе учествуваат на панел-дискусијата насловена „Отпорноста на државите од Западен Балкан“ што ќе се одржи денеска во Скопје.

Целта е да поттикне широка дебата за ефективноста на политиките на ЕУ кон земјите од Западен Балкан, како и идните потреби на регионот во процесот на приклучување кон ЕУ, поконкретно осврнувајќи се на глобалната стратегија на ЕУ кон засилување на отпорноста на државите во услови на растечки број закани.

Дебатата е организирана во соработка меѓу Институтот за безбедносни студии на Европската Унија, Институтот за демократија „Социетас Цивилис“, Европскиот фонд за Балканот и Советодавната група „Балканот во Европа“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *