Нимиц: Прашањето за името може да биде решено следната година

Прашањето за името може да биде решено следната година, изјави медијаторот Метју Нимиц по денешните рагзовори во Брисел со преставниците на Македонија и на Грција, Васко Наумовски и Адемантиос Василакис, пренесува МИА.

– По толку многу години, нема да се појави магично ново име. Решението ќе биде најдено со политичка волја и добра дипломатија, рече Нимиц.

Според медијаторот, дефинитивно и во Грција и во Македонија е подобрена климата за решавање на прашањето за името.

Нимиц не кажа дали на средбата излегол со нов предлог.

Денешената рунда разговори за името во Брисел се одржа по пауза од три години

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *