Актуелности

На годишнината од масакрот во Ваташа, ОМД побара извинување од канцеларијата...

Обединетата македонска дијаспора (ОМД) побара извинување од канцеларијата на цар Симеон Втори кој го слави својот 84 роденден денес, последниот владетел Цар на Бугарија,...

ФОНДАЦИЈАТА „Д-Р МИХАИЛ ЛЕВЕНСКИ“, ДАРИ ПЕТСТОТИНИ ПРИМЕРОЦИ ОД КНИГАТА „КАКО ДА...

ФОНДАЦИЈАТА „Д-Р МИХАИЛ ЛЕВЕНСКИ“, ДАРИ ПЕТСТОТИНИ ПРИМЕРОЦИ ОД КНИГАТА „КАКО ДА СТАНАМ СВОЈ“, НА ОСНОВНИТЕ УЧИЛИШТА СО ИМЕ „БЛАЖЕ КОНЕСКИ“, КАКО АМАНЕТ ОД ЛЕВЕНСКИ,...

ЛИЧНОСТИ ОД ЉУБОЈНО ПОСВЕТЕНИ НА ПИШАНИОТ ЗБОР – ДЕЛ II

Текстовите во продолженија се дел од монографијата која е насловена „Илинден во Љубојно и Преспа“. Делото е посвеѕено  на Илинден и на илинденските иселенички средби во Љубојно, како и на...