Во ова видео е објаснето како може да направите едноставен рецепт што ќе помогне во нивното отстранување.

Потребно ви е еден лимон, свеќа и малку каранфилче. Отсечете ја долната и горната страна на лимонот, како и внатрешноста така што ќе ви остане само кората. Во неа ставете ја свеќата, направете мали странични дупчиња на кората и ставете ги каранфилчињата.

Втората опција е во тегличка да ставите дел од свеќа, а потоа тоа да го ставите во сад со врела вода за да се соедини восокот. Додајте малку рендана кора од лимон и каранфилче, а во средината свеќа која подоцна ќе ја запалите.