– СДСМ во денешното пишано соопштение најавува отворање на евро-атлантските перспективи и повисок животен стандард. Тие го повикуваат ВМРО-ДПМНЕ да се вгради во реформските процеси.

– ВМРО-ДПМНЕ имаше цели 11 години да работи на подобрување на животниот стандард на граѓаните, но тие одлучија да ги осиромашуваат граѓаните, се наведува во соопштението.

Според СДСМ, доколку навистина мислеше на граѓаните, ВМРО-ДПМНЕ ќе работеше на целосна интеграција на Република Македонија во ЕУ и НАТО.

– Преку отворен и конструктивен дијалог со опозицијата и граѓанското општество, Владата предводена од СДСМ посветено ќе работи на отворање на евро-атлантските перспективи. Посветено и напорно ќе се работи и на исполнување на зацртаните цели кои ќе овозможат минимална плата од 12.000 денари до крајот на годината и 16.000 денари до крајот на мандатот, истакнуваат од СДСМ