Заради технички зафати во електро-мрежата  утре од 08:30 до 10:30 часот  без струја ќе останат корисниците од дел од ул. „Букурешка“, општина Карпош, 08:30 до 11 часот корисниците од дел од ул. „Франклин Рузвелт“ (на потегот од ул. Васил Ѓоргов и ул. Народен Фронт) и дел од ул. „Васил Ѓоргов“, во општина Центар, информира Регионалниот центар за управување со кризи на град Скопје.

Од девет до 14 часот ќе немаат струја корисниците од дел од населбата Кисела Јабука, подулица бр. 50, и дел од село Волково, подулици 70 и 95, во општина Ѓорче Петров, од 08:30 до 11:00 часот корисниците од делови од улиците „Востаничка“ (куќни броеви 1А, 1Б, 24А и 24Б), „Славејко Арсов“ и „Рилски Конгрес“, во општина Центар, од девет до 13 часот корисниците од ул. „Париска“ бр. 8, 18 и 20, во општина Карпош, од 11:30 до 14:00 часот корисниците од Бул. Србија  (куќите со броеви од 1 до 20 А и Б), во општина Аеродром.

Без струја  утре од девет до 10 часот ќе останат корисниците од ул. „Васил Ѓоргов“ бр.19, во општина Центар, од девет до 15 часот  од ул. „2“ во село  Долно Лисиче., во општина Аеродром, од 11:30 до 15 часот корисниците од дел од ул. „Пролет“, делови од булеварите „Кочо Рацин“, „Македонија“ и „11 Октомври“ од бр. 32 од 46 во општина Центар, од 8:20 до 14:30 часот корисници од дел од бул.„Христијан Тодоровски Карпош“ (од Завод за дератизација до ул. „Ферид Бајрам“) и дел од ул. „Рокомија“ во општина Чаир.

Утре од  08:30 до 09:30 часот ќе нема струја кај корисниците од ул. „1513“ во населба Пинтија во општина Кисела Вода, а  од девет до 14 часот корисниците од ул. „Ѓорче Петров“ од бр. 147 до 157 во општина Ѓорче Петров.