Олга Панго назначена за вршител на дожност директор на МОБ

Нов вршител на дожност директор на Македонската опера и балет од денеска е назначена познатата балерина и кореограф Олга Панго, досегашен уметнички раководител на балетскиот ансамбл во МОБ.

МОБ информира дека одлуката е донесена од страна на Министерството за култура.

Оваа функција до 25 мај ја вршеше оперскиот пејач Игор Дурловски, кој си поднесе оставка