Разговарајте со другите посетители на нашиот сајт

ENGLISH
ИНФО
ЗА НАС
АРХИВА
ПРЕТПЛАТА
ВТОР МАНДАТ ЗА БУШ
БИЗНИС СОРАБОТКА
КОНТАКТ СО КЛУБОВИТЕ
ЦРКОВНИ ОПШТИНИ
ПИСМА ОД ЧИТАТЕЛИТЕ
 


ЏОРЏ БУШ ПРИЈАТЕЛ НА МАКЕДОНИЈА

 

                         

 

  ЉУПЧО ДИМОВ ГРАДОНАЧАЛНИК НА ОПШТИНА КИСЕЛА ВОДА
  НОВ ПРЕДИЗВИК - ОПШТИНА АЕРОДРОМ

 
 

 

   

ПОЛИТИКА
БАНКАРОТ ЗАВРШИ ВО ПРЕМИЕРСКАТА ИСТОРИЈА

Хари Костов, економски стручњак со повеќегодишно искуство, изгоре во сопствената желба да се докаже во политиката и да и помогне на Република Македонија. Но, како по обичај, оној кој му помогна да влезе во власта како министер за внатрешни работи, не му помогна да ги совлада противниците.
Всушност, Владата стана кошмар за премиерот во оставка. Неговото раководење со државата не се чувствуваше надвор од премиерскиот кабинет, сите други го игнорираа или му правеа лице. До Формирањето на новата извршна власт со седниците на Владата во оставка ќе заседава вицепремиерката Радмила Шекеринска..


 

ПОЛИТИКА
ОБИД ЗА РЕСТАВРАЦИЈА НА РАМКОВНИОТ ДОГОВОР

Во Охрида града, вилата "Билјана" не успеа да им ги испере "рубите" на политичарите, бидејќи прашокот не беше квалитетен. Таму присуствуваа некои од истите актери од "Рамковната претстава", но со сменета улога.
На циркусот му недостасуваа опозиционерите, кои се трезнеа од референдумскиот нокдаун. Затоа немаме вистинска стратегија за евроатлантските интеграции, туку декларации кои се множат, а хартијата трпи се.
Само албанските лидери ја пееја истата здодевна ама мудра песна. Нема напред ако нема прогрес во спроведувањето на охридскиот Рамковен договор. Македонските националисти играле национализам, а кондовските активисти биле плод на медиумите.

ПОЛИТИКА
НЕСУПСТАНЦИЈАЛЕН РАЗГОВОР ЗА ИРАЦИОНАЛЕН ПРОБЛЕМ

"Мое мислење е дека со Грција не смееме да преговараме суштински, туку неопходна е дипломатска акција во Њујорк и преку разговор конечно да се реши ова прашање", потенцира Љубомир Д. Фрчкоски, професор на Правниот факултет во Скопје и поранешен министер за надворешни работи.

ЦРКВА
ХРИСТИЈАНСКАТА СИЛА МОРА ДА ГО РЕШИ СПОРОТ

"Во црковните односи меѓу СПЦ и МПЦ, отсуствува христијанската љубов, која е својствена на православните канонски определби", вели Мојаноски.
"Ако грчкиот народ го признае името и ние ќе го сториме тоа", изјави српскиот патријарх Павле, кој на оваа тема во Москва разговараше со рускиот патријарх Алексеј II.

ДИЈАСПОРА
МАКЕДОНИЈА ВО СРЦЕТО НА МЕНХЕТН

Да покажеме дека и ние - објаснува господинот Попоски - можеме достоинствено да се презентираме пред тој свет, да посочиме што се имаме, што се ни е квалитетно, не само од областа на културата, туку да дадеме и посебен акцент на сите македонски производи.
Просторот е замислен како еден голем информативен, културен и трговски центар каде што странците ќе можат да се информираат за нас и за тоа што можеме да им го понудиме.

АВТО ИНФО
A6 AVANT: СЕМЕЈНО ВОЗИЛО СО СПОРТСКИ ДУХ

Деновиве, Audi за прв пат на јавноста и ги презентираше официјалните податоци за новиот A6 Avant. Овој автомобил светската премиера ќе ја доживее на Geneva Motor Show 2005.

 
 
МАКЕДОНСКО СОНЦЕ 2004
Hit Counter