Разговарајте со другите посетители на нашиот сајт

ENGLISH


ИНФО

ДОМА
ЗА НАС
АРХИВА
ПРЕТПЛАТА
КАРИКАТУРА


Почитувани читатели за да го читате весникот преку нашиот сајт потребно е да го имате Adobe Acrobat Reader преземете го од тука...

 

 

 

  проф. д-р ВЛАДО БУЧКОВСКИ, МИНИСТЕР ЗА ОДБРАНА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА
  МАКЕДОНИЈА ВО 2007 ЌЕ БИДЕ ДЕЛ ОД НАТО

  ЕКОНОМИЈА
  ЕТНИЧКО ЧИСТЕЊЕ НА САМОКОВ И МАКЕДОНСКИ БРОД

ПОЛИТИКА

“НОЕВАТА БАРКА“ ЗА ГРАЃАНИТЕ


ИНТЕРВЈУ
ТРИ МАКЕДОНСКИ ДРЖАВИ ЗА 28 ВЕКА

"Не велам дали референдумот ќе успее или не. Тоа е право на граѓаните, но во секој случај и да успее, територијалната поделба ќе треба да се опсервира уште еднаш од аспект на издржливост на општините, односно новите функции кои ќе треба да ги имаат", додава Камбовски.
 
повеке...


"Од грозјето и од тутунот имаме приближно 100 милиони евра приход, или 10 проценти од македонскиот извоз. Затоа, би било логично државата да инвестира, дотира или да субвенционира во производството"- Марјан Ѓорчев, пратеник.

повеќе


"Немаме каде да одиме. Пред Собранието ќе ги донесеме децата и фамилиите и целото население од Самоков и од Македонски Брод, 'Сувенир' е единствената фабрика од која живеат и двете општини", потенцира Светислав Стојкоски.

 повеќе


Борбата е тешка, но таа се добива во арената. Во пропагандниот спектакл ќе учествуваат и мали и големи политичари, но и заталкани аналитичари. Карванот го почна Меѓународната кризна група, но битно е што ќе прават домашните. Тие сега го делат колачот, но кој ќе ги даде парите?
Тодор Петров ќе мора да се потпре на своите столбови, опозицијата, невладините организации и медиумите кои ја поддржуваат неговата идеја. Додека, пак, власта може мирно да ги следи нивните чекори, бидејќи имаат 'бесни' возила, ја имаат МТВ, но и други медиуми.

повеќе


Познато е дека во соседните истории најчесто се негира македонската историја. Тоа беше повод и причина оваа книга да се преведе на англиски јазик и на тој начин таа да & се стави на располагање на широката светска јавност, за да може да се запознае со вистинската историја на македонскиот народ.

повеќе


   
 
 
 
МАКЕДОНСКО СОНЦЕ 2004