Разговарајте со другите посетители на нашиот сајт

ENGLISH


ИНФО

ДОМА
ЗА НАС
АРХИВА
ПРЕТПЛАТА
КАРИКАТУРА


Почитувани читатели за да го читате весникот преку нашиот сајт потребно е да го имате Adobe Acrobat Reader преземете го од тука...

 

 

 

  ВЛАДИМИР ТОДОРОВИЌ
  ЖИВЕЕМЕ ОД ГРАЃАНИ КОИ СЕ СО ПРАЗНИ ЏЕБОВИ

  ПОЛИТИКА
  ШАБЛОНСКИ СВЕТ СО ДИКТАТОРСКО ВЛАДЕЕЊЕ

СТОРИТЕЛИТЕ ЌЕ СЕ ГОНАТ И ПО 20 И ПО 30 ГОДИНИ


РАДОВИШКО
ТРАДИЦИОНАЛНА КОМИТСКА ВЕЧЕР

"Наместо работите да ги пренасочуваат во насока на заздравување на најболниот дел од меѓуетничките односи, политичарите без никаква потреба создаваат тензија и непријатно чувство на вина дека нешто се прави на штета на друг", вели Тања Каракамишева.


 
повеке...


 "Ако се утврди дека убиството на двајцата чувари кај 'Бриони' е извршено за некаква си уцена или заплашување, страв и слично, тоа е дело на тероризам - класичен тероризам. Тогаш сторителите не подлежат под Законот за амнестија", вели професор Владо Камбовски.

повеќе


"Лешочани се многу исплашени. Помини низ Тетово како да живееш во џунгла. Ако во минатото, на патот за татковината во авионот патувале по 300 Македонци, сега бевме едвај четворица", вели Тодор Блажевски, иселеник од Детроит - САД.
"Нема сапун којшто ќе може да ја измие оваа рашамонијада. Всушност, Македонија нема син кој ќе треба да се бори за неа, но можеби ќе го дочека некоја друга генерација", истакнува Блажевски.

 повеќе


На 27 август 2004 година, во предвечерието на големиот христијански празник Успение на Пресвета Богорица, во кругот на манастирот "Свети Ѓорѓи", кој се наоѓа на два километра од с. Ораовица - Радовишко, се одржа четиринаесетта по ред традиционална Комитска вечер.

повеќе


"Блажен си, Авгаре, што си поверувал во мене и невидувајќи ме. Зашто е пишувано за мене: оние кои ќе ме видат нема да веруваат, а оние кои нема да ме видат ќе поверуваат во мене и ќе наследат живот вечен".

повеќе


   
 
 
 
МАКЕДОНСКО СОНЦЕ 2004