Разговарајте со другите посетители на нашиот сајт

ENGLISH


ИНФО

ДОМА
ЗА НАС
АРХИВА
ПРЕТПЛАТА
КАРИКАТУРА


Почитувани читатели за да го читате весникот преку нашиот сајт потребно е да го имате Adobe Acrobat Reader преземете го од тука...

 

 

 

  ЖАРКО БАШЕСКИ
  МАКЕДОНИЈА МОЌНА И ЕДИНСТВЕНА КАКО ВО ДРЕВНОТО МИНАТО

  ТРИБУНАЛОТ ЛОВИ ВО МАТНО
  “ЛАЖНИ“ МАМЦИ ЗА “КРУПНИ“ РИБИ

СТРУШКИ ВЕЧЕРИ НА ПОЕЗИЈАТА
КУЛТУРЕН МРАК НА ПОЕТСКИОТ ЗБОР

По срамниот Рамковен договор, Законот за територијална поделба е уште една капитулација на македонските власти пред албанските коалициони партнери, кои се сe поблиску до својата замисла за Илирида.  повеке...

Хашката машинерија ќе им крои и на македонските граѓани.Мора да биде осуден Македонец, кој ќе биде одлична противтежа за Албанците, кои ќе заминат во Хаг за случајот “Маврово“. повеќе

Струшките вечери на поезијата засенети од вечерите на струшкиот отпор.Оваа манифестација и припаѓа на Струга и на Македонија, но кому ќе му припаѓа таа во иднина!?Токму Струга ја бранеше поезијата.  повеќе

Илинденските денови прославени со општонародна веселба, со македонски ора и песни на задоволство на сите присутни.
На 31 јули во Паркот-шума "Голубињак", се собраа Македонци од Загреб, Осиек, Пула, Сплит, Задар за на убавите ливади опколени со столетните ели на високиот Горски Котар да им оддадат почит на славните јунаци Илинденци.

повеќе


“Христе Боже, си се преобразил на планината, покажувајќи им ја на Твоите ученици славата Твоја, колку што можеа (да ја видат). По молитвите на Богородица и нас грешните да н# осветли Твојата вечна светлина. Слава Тебе, Дарителу на светлината”.повеќе


   
 
 
 
МАКЕДОНСКО СОНЦЕ 2004