Разговарајте со другите посетители на нашиот сајт

ENGLISH


ИНФО

ДОМА
ЗА НАС
АРХИВА
ПРЕТПЛАТА
КАРИКАТУРА


Почитувани читатели за да го читате весникот преку нашиот сајт потребно е да го имате Adobe Acrobat Reader преземете го од тука...

 

 

 

  Г.Г.СТЕФАН
  МПЦ Е ДУХОВНА МАЈКА НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД

  Ѓорѓија-Џорџ Атанасоски
  НЕКА НИ СЕ ВЕЧНИ И СВЕТИ МАКЕДОНСКИТЕ ИЛИНДЕНИ!

Децентрализација
НАРОДОТ ПРОТИВ “ТЕАТАРОТ“ ВО СОБРАНИЕТО

Денес кога го одбележуваме 60-годишниот јубилеј на АСНОМ и 101- годишнината од Илинденското востание и кога се наоѓаме во турбулентни процеси, кои можат да ја докоснат македонската државност и да ја разнишаат Р Македонија - упатно е да се свртиме наназад кон оние фактори и процеси кои ја затемелија и ја создадоа таа државност и оваа наша денешна Р Македонија.
 

 
повеке...

Ковчегот на вистината покажува дека македонската историја, која потекнува од пред 6.000 години пр.н.е., е една од најстарите на овие простори.

повеќе


На Република Македонија и се случува уште еден земјотрес. Македонскиот народ е потресен од собраниската расправа за територијалната поделба на државата.

 повеќе


 

Истакнатиот македонски бизнисмен од САД, Ѓорѓија - Џорџ Атанасоски, стана нов газда на "Жито Прилеп".

 повеќе


Идејата за реализирање на ваква манифестација, која е од регионален и од меѓународен карактер, потекна од желбата за зближување на Македонците од овие простори, чија заедничка цел е подигање на националните чувства и вредности на ниво на меѓупочитување, толеранција, наспроти денешните услови на разнебитување на истите.

повеќе


   
 
 
 
МАКЕДОНСКО СОНЦЕ 2004