АРХИВА


БРОЈ 504


  Бранислав Саркањац
  МОЌНОТО"КОТЛЕ"ЗА МАКЕДОНИЈА

  Љубомир Кекеновски
  ЕВРОПА И АЗИЈА

ОКО НА СОНЦЕТО
ЦРВЕНКОВСКИ ДИСЦИПЛИНИРА ГРУЕВСКИ ОБРАЗУВА

 Стратешкиот Договор на Владата на Република Македонија со една од најголемите светски корпорации - "Мајкрософт" - повторно беше ставен под лупа, што предизвика дискусии, полемики и препукувања на релација власт - опозиција, а се огласи и претставникот на "Мајкрософт" во Македонија.>>>

 Оваа година се навршуваат десет години од формирањето на Македонската православна епархија за Европа. Десетгодишниот јубилеј во организација на МПЦО "Св. Кирил и Методиј" беше одбележан во Дортмунд - Германија во присуство на Неговото Високопреосвештенство г. Горазд, како и на голем број делегати и свештеници од подалечните места.>>>

  На 27 и 28 февруари во Културно-информативниот центар "19,19" во Скопје ќе започнат Дионисовите чествувања "Мину Угриновска" по 11 пат. Чествувањето како и секоја година е во организација на Културниот центар "Скрб и утеха".>>>

 Премиерот Бранко Црвенковски конечно сфати дека партиските работи му се излезени од контрола. Никола Груевски преку Политичка академија одлучи да обучува идни носители на јавни политички функции во државава.>>>

 Несреќата со смрзнатото девојче ја потресе македонската јавност, но уште повеќе реакциите на нејзините родители кои пред телевизиските камери го објаснуваа настанот како да станува збор за загуба на некое домашно животно покосено од некоја непозната болест.>>>

   
 
 
МАКЕДОНСКО СОНЦЕ 2004