MAKEDONCITE VO SVETOT

"Makedonskite lavovi" vo borba protiv albanskiot terorizam

"@IVOTOT ]E GO @RTVUVAM ZA MAKEDONIJA"

Pi{uva: @aklina MITEVSKA

  • Dosega u~estvuvav vo mnogu vojni. Koga mo`ev da se boram vo Vukovar, vo Bosna, toga{ vo Tetovo pe{ki }e odam i }e se boram, veli eden od makedonskite lavovi.
  • Okupiranite teritorii nema da im gi ostavime na Albancite i nema da se ispla{ime od nivniot terorizam, a dokolku dobijam dozvola }e obu~uvam lu|e koi }e se borat protiv diverzantskite akcii.

"Makedonskite lavovi" od Amerika, Kanada, Avstralija i Evropa, gledaj}i go genocidot koj se vr{i vrz Makedoncite, dojdoa od celiot svet za da go uni{tat albanskiot terorizam, koj pred o~ite na celata svetska javnost vr{i ubistva, napadi na civilnoto naselenie, gi brka Makedoncite od nivnite vekovni ogni{ta, im gi gori ku}ite, gi ograbuva i sproveduva rasizam, genocid i fa{izam. Lavovite, kako {to samite velat, se glasot na narodot i ne pripa|aat na nitu edna politi~ka partija.

Organizacijata e finansirana od dijasporata, a nejzinata cel e da se bori za vra}awe na teritorijalniot integritet i suverenitet na celokupnata teritorija na Republika Makedonija. Tie imaat dovolno oru`je i dovolen voen potencijal.

Nie ne sme sobrani od ulica, ne sme kriminalci. Nie sme nezadovolni od aktuelnata situacija vo koja se nao|a dr`avava, a na{ata cel e osloboduvawe na makedonskite teritorii, veli eden od ~lenovite na "Makedonskite lavovi".

PATRIOTIZMOT

Jas sum prilep~anec. Mojata familija se nao|a vo te{ka finansiska sostojba. No, finansiite ne bea presudni za moeto vleguvawe vo "Lavovite", tuku patriotskite ~uvstva i osloboduvaweto na okupiranite teritorii na Makedonija. Dosega u~estvuvav vo mnogu vojni. Koga mo`ev da se boram vo Vukovar, vo Bosna, toga{ vo Tetovo pe{ki }e odam i }e se boram, potencira "makedonskiot lav".

Eden od motivite za negoviot vlez vo "Lavovite" bila i naredbata izdadena od ministerot Bo{kovski za povlekuvawe na bezbednosnite sili po ofanzivata vo Ara~inovo.

Vo Ara~inovo, bev eden od tigrite. Po naredba na Bo{kovski, bevme povle~eni, a mojot revolt od ubistvoto na trojcata moi drugari od strana na teroristite, rezultira{e so priklu~uvawe vo "Lavovite", objasnuva toj. Vlasta ne prezema ni{to za vra}awe na okupiranite teritorii i narodot go ostavi sam na sebe.

Kako mo`e makedonskata vlast na policiskite punktovi da postavuva mladi policajci koi voop{to ne se obu~eni za diverzantski akcii protiv terorizmot, da gi dr`i zatvoreni vojnicite vo kasarnite i da ne im dava nikakvi naredbi. Naprotiv, im veli da se povle~at, koga albanskite teroristi }e po~nat da pukaat, objasnuva ~lenot na organizacijata "Makedonski lavovi".

AKCIJA

"Makedonskite lavovi" prezemaa akcija za osloboduvawe na kidnapirani Makedonci od Tetovo.

Koga otidovme vo Tetovo naselenieto n# do~eka kako osloboditeli i be{e voodu{eveno {to kone~no nekoj dojde da im pomogne. Bevme vo Drenovec 1 kaj pravoslavnite grobi{ta. Izvr{ivme diverzantska akcija. Oslobodivme trojca zarobeni tetovci, a zarobivme 11 teroristi. Del od teroristite bea od Hrvatska, Romanija, Albanija. Po zarobuvaweto, teroristite im gi predadovme na makedonskite vlasti i ne znaeme {to se slu~uva so niv. Po izvr{enata akcija, makedonskite vlasti n# predupredija i ni naredija da ne dejstvuvame pod imeto "Makedonski lavovi". Po naredba na [tabot na "Makedonskite lavovi" se povlekovme od Tetovo.

Kako {to veli nivniot ~len, organizacijata "Makedonski lavovi" ima poddr{ka samo od naselenieto i od bezbednosnite sili koi se na teren, no ne i od vlastite koi se vo kancelariite, a bidej}i vo pra{awe e opstanokot na dr`avava, baraat da bidat poddr`ani od aktuelnata vlast vo svoite akcii. Toj, kako i mnogu drugi od ovaa organizacija, podgotven e da go `rtvuva svojot `ivot za Makedonija.

"Lavovite" nema da im gi ostavat okupiranite teritorii na teroristite, tuku }e se borat s# dodeka ne gi vratat. Nema da se ispla{ime od nivniot terorizam, zaklu~uva "lavot".