FORUM

Falsifikat i kradewe na kanonskite dogmi

SEKTA[KI ATAK VRZ PRAVOSLAVIETO

Dragan Zafirov

  • Nikoj ne mo`e i ne smee da posegne vrz svetite dveri na makedonskiot Hristov oltar, oti }e bide uni{ten od sonceto na Nebesniot Car na carevite, na{iot Gospod Isus Hristos.

Vlegovme vo noviot milenium. Zad nas se 2000 godini od ra|aweto na na{iot spasitel Gospod Isus Hristos. Pomina edna burna era vo obid da se sru{i Pravoslavieto. Vo vremeto na satanskiot bauk ne se raspadna Hristovata Crkva. Ostana nedopirliva, so nebesniot sjaj na besmrtnost. Pravoslavieto ostana bastion na vistinata. Kultot na hristijanstvoto go ponese vo visinite na Gospodovite setila do pravoslavnoto pametewe za vistinata na Hristovata Crkva.

Se iska~ivme da go dopreme Hristoviot prestol, prestolot na Spasitelot. Gi pobedivme i gi sru{ivme satanskite buri. Se izrodija velikani, svetci, isceliteli, ma~enici, besmrtnici, koi bezsvestieto go pretvorija vo izvor na `ivot, vo erata na Hristovata nauka. Pravoslavieto na Prviot vselenski sobor vo Nikeja go krena krstot za na{eto opstojuvawe. Gi zabodea kopjata na razdorot.

Na{ata makedonska po~va prv ja poseti apostol Pavle. Vo na{ata ma~na, no tvrda zemja dojdoa mnogu prvoven~ani svetci, misioneri, hristovi borci, osnovopolo`nici, kreatori, mirotvorci i yidari na pravoslavniot bastion. Makedonija postana biblisko tvore{tvo, tatkovina na mnogu ma~enici, sveti majstori na pravoslavniot svet. Postanavme sveta zemja na crkvi i manastiri. Makedonija voskresna kako hristova ubavica i so ra|aweto na Sveti Kliment i negovoto postoewe ja soyida Makedonskata Avtokefalna Pravoslavna Crkva. Kako sveta zemja na Balkanot rodi mnogu svoi svetci ma~enici i osnovopolo`nici. Nikoj ne mo`e i ne smee da posegne vrz svetite dveri na makedonskiot Hristov oltar, oti }e bide uni{ten od sonceto na Nebesniot Car na carevite, na{iot Gospod Isus Hristos.

Makedonija po~naa da ja gazat, ubivaat, kradat. No taa izdr`a, pobedi. ]e izdr`uva i natamu vo svojata opstojba. Sega vo noviot milenium, vo sopstvenata tatkovina, imame svoja Svetiklimentova makedonskopravoslavna crkva. Taa denes e sveta bibliska i Hristova spomenica na besmrtieto.

No, i denes, nekoi pravoslavni crkvi, koi se pod pla{tot na satanata, se obiduvaat nesvesno, kako bolni {ovinisti i razurnuva~i na svetoto delo, jani~ari i krstoubijci, da ne ja priznavaat na{ata vistina na postoeweto i sakaat da n# pretvorat vo nivna crkva. So toa pravat neprostliv grev na samouni{tuvawe, falsifikat i kradewe na kanonskite dogmi. Tie ne se osvestuvaat deka svesno go uni{tuvaat Pravoslavieto i mu otvoraat pat na novoverstvoto, kako satanska parabola protiv vistinata.

Sektite potpomognati od nekoi satanski krugovi od Zapad propovedaat nekakva iskrivena i nedostojna veronauka. Site tie se ru{iteli na vistinskata hristijanska crkva i Pravoslavieto im e prv neprijatel.

Tie denes, za `al, so uspeh se {irat i mnogu na{i mladi odat vo nivnite redovi. Toa dobro go znaat na{ite pravoslavni sestrinski crkvi. Da ne postoime nie, Pravoslavieto }e se raspa|a na smetka na novoverskiot satanizam. Vselenskata patrijar{ija i negovata svetost, Patrijarhot g.g. Vartolomej se obide da go spre~i ovoj za~nat grev. Tie se ubijci na Pravoslavieto i verata i kako teroristi sakaat da ja ukradat na{ata avtokefalnost. Toa e samoubistvo za Srpskata pravoslavna crkva.