Otvoreno do pretsedatelot Trajkovski

VLADATA VO IDRIZOVO!

Bidej}i dosega vo vladeeweto na triglavata, tripartitna politi~ka koalicija na DPMNE, na ~elo so premierot Georgievski, Makedonija i makedonskiot narod se legnati pome{e~ki, na zemja, i politi~ki i ekonomski, i vo Makedonija vladee zakonot na anarhijata, bezredieto, ba{ibozlukot, nesigurnost, bezperspektivnost, kriminal, Va{a ustavna obvrska e da zastanete vo odbrana na dr`avniot interes i teritorijalnata celina na Makedonija, dodeka ima, ako voop{to ima vreme, dodeka ne e s# izgubeno, ako voop{to mo`e ne{to da se popravi.

Teritorijalnite barawa na [iptarite se mnogu otvoreni i vidlivi, vo odnos na Makedonija i nejzinata teritorija, a Vie kako prv ~ovek na Makedonija, vo soglasnost so Va{ata ustavna obvrska treba vedna{ da prezemete najrigorozni merki da se spre~i toa {to neminovno }e se slu~i, taa nivna protivdr`avna i protivnarodna otvorena aktivnost.

Legaliziraweto na site nivni ilegalni aktivnosti i barawa od nepla}awe ni{to od dr`avnite obvrski, legalen uvoz i kupoproda`ba na oru`je, droga, belo robje nadvor od kontrolata na dr`avata, mnogu brzo }e dovedat do raspad na dr`avata, ~ij pretsedatel ste Vie.

Vo taa smisla, za da se dovedat rabotite vo red i funkcija, a vo interes na dr`avata, Vi go predlagame ona {to i Vie go znaete, a za {to ste i ustavno odgovorni.

Prvo, za da se sopre kriminalnata rabota i predavstvo na Vladata i nejziniot pretsedatel i na Parlamentot na Makedonija, potpolnata nesposobnost i izgubenost na pretsedatelot na Vladata, g. Q. Georgievski i seta nesposobna banda okolu nego, koi aktivno se vklu~eni vo rasturaweto na dr`avata, a zaradi negoviot i nivniot pridones vo kriminalizacijata na dr`avata voop{to, vedna{ vo sorabotka i soglasnost so slu`bite odgovorni za bezbednost na dr`avata, da gi fatite i zatvorite vo Idrizovo site od Vladata na ~elo so prviot od niv, prviot na policijata i prviot na vojskata i site okolu niv koi u~estvuvaat vo ovaa otvorena antimakedonska i antidr`avna aktivnost.

Povikajte gi i dajte im ovlastuvawe i poddr{ka na stru~nite i sposobni lica od vojskata i policijata, da zavedat red i zakonitost vo dr`avata, so primena na sila vo za~uvuvawe na Ustavot i Zakonitosta vo dr`avata.

Rasturaweto na dr`avata e vidlivo i mnogu brzo }e dojde. Vo taa smisla Va{ata odgovornost e najgolema i ako Vie ne prezemete ne{to i Vie ste sou~esnik so niv i Va{a zada~a e mnogu brzo da prese~ete i presudite so niv so edna konkretna akcija na dr`avnite slu`bi na bezbednosta na dr`avata.

Na Premierot i na prviot policaec mestoto im e vo [iptarija ili Bugarija. Za niv mesto vo Makedonija nema. Na red ste Vie, g. Trajkovski. Ili so niv, ili bez niv! Privilegiite od vlasta se golemi, a odgovornosta e u{te pogolema.

I na krajot edno intimno pra{awe. Kako }e reagira g. Boris Trajkovski ako eden den go razbudat od son i mu sooop{tat deka [iptarite proglasija oddeluvawe na Zapadna Makedonija, ka~acite ja prezedoa vlasta i proglasija soedinuvawe kon Albanija?!

Gospodine Trajkovski, pod dosega{nite, a specijalno pod sega{nite, Makedonija e tolku obezli~ena {to za standarot i li~nata sloboda na Makedoncite mo`e da ni pozavidat i Uganda i Uranda i drugi "civilizacii" od razviena demokratska Afrika i edna specijalno civilizirana dr`ava vo Evropa - "demokratska" Albanija.

Toronto, VMRO obedineta, a ne DPMNE