Kratovo

UREDUVAWETO NA GRADSKIOT PLO[TAD PRI KRAJ

Pi{uva: Lidija ARSOVSKA

Ureduvaweto na Gradskiot plo{tad so potesnoto centralno gradsko podra~je se priveduva kon krajot, iako najavite za celosnoto zavr{uvawe odamna se nadminati, i spored finansierot, i spored izveduva~ot na grade`nite raboti. Denovive be{e izvr{en detalen pregled na izvr{enite raboti od strana na glavniot gradski arhitekt, od direktorot na Javnoto pretprijatie "Kratovo" i rakovoditelot na objektot od AD "Sileks", no ostanuvaat u{te nekoi positni finalni raboti, kako: vizuelnoto ureduvawe, korpite za otpadoci, mestata za odmor i rekreacija i zeleno - cvetnite povr{ini za naprolet.

I pokraj o~evidnite napori od lokalnata samouprava da se preuredi i da dobie nov izgled starata Ajdu~ka ~ar{ija i plo{tadot vo centarot na gradot, pokraj zadovolnite gra|ani, se javuvaat i gra|ani so komentari za postavuvaweto na mermerni plo~i na plo{tadot koi i pri najmal sne`en vrne` pretstavuvaat vistinska opasnost za odewe po niv.

Kako i da e, se o~ekuva, grade`nite raboti da zavr{at so podobruvaweto na vremenskite uslovi, a plo{tadot vo Kratovo da dobie poinakov, sovremen izgled.