^etvrta kvalifikaciona grupa za SP, rakomet (ma`i)

POBEDENA E I REPREZENTACIJATA NA GRCIJA

Podgotvil: Ceko BELODRADI[KI

  • Vo Atina 21:19, a vo Skopje 26;21 za Makedonija
  • So eden ili dva boda vo duelot so SR Jugolsavija, Makedonija }e bide najdobra vtoroplasirana ekipa i }e obezbedi bara` - natprevari

Vo vtoriot dvome~ vo ~etvrtata kvalifikaciona grupa za Svetskoto prvenstvo {to }e se odigra vo Francija, Makedonija na dvapati ja sovlada reprezentacijata na Grcija, vo Atina 21 :19, a vo Skopje 26:21. So ovie dve pobedi Makedonija se dobli`i do bara` - natprevarite, bidej}i Makedonija momentalno e najdobra vtoroplasirana reprezentacija i dokolku Francija i [vedska na Evropskopo prvenstvo {to se igra vo Hrvatska se plasirat me|u prvite pet reprezentacii, so toa }e se realiziraat spomntive pretpostavki. [vedska e svetski prvak od posledniot {ampionat {to se odr`a vo Egipet minatata godina, a Francija e doma}in na SP 2001, so {to direktno se plasiraat na spomnatiot {ampionat.

Posledniot dvome~ so SR Jugoslavija se igra na 19 i 23 januari. Od duelot so solidnata reprezentacija na SR Jugoslavija zavisi ponatamo{noto pate{estvie na Makedonija. Edinstveno so osvojuvawe na bodovi se prodol`uva do bara`- natprevarite, poslednoto sito do SP vo Francija 2001 godina.