Rakomet

NEMORALNOSTA VODI KON SAMOUNI[TUVAWE

Pi{uva: Koce STOJMENOV

  • Lo{ite rezultati se navestuvaa u{te pri konstituirawe na selektorskiot tim na `enskata rakometna reprezentacija. Toga{niot selektor d-r Gino Strezovski po dvomese~na rabota so selekcijata (no, so nieden raboten den!) be{e smenet so cel da se otvori pat za Jo{ko Petkovi}. Za taa cel, za selektor be{e postaven Lefter Bo{kovski, ~ovek so skromni rakometni poznavawa za vo momentov da bide selektorska maskota na RSM

Poslednite zbidnuvawa vo Rakometniot sojuz na Makedonija n# dovede vo situacija da razmisluvame, dali sekoga{ i so sekakvi lu|e se potrebni sproveduvawa na promeni!? Da potsetime deka skoro celoto rakovodstvo na RSM be{e vo onoj Inicijativen odbor za promena vo makedonskiot rakomet, odnosno za promena na dotoga{niot pretsedatel na RSM, Ivan Bojkov. Toga{noto rakovodstvo zaslu`eno be{e promeneto, no aktivnostite {to gi prezede noviot Rakometen sojuz poka`uvaat deka promenite ne bea uspe{ni i deka e potrebna rekonstrukcija na UO na RSM. Lo{ite rezultati se navestuvaa u{te pri konstituirawe na selektorskiot tim na `enskata rakometna reprezentacija. Toga{niot selektor d-r Gino Strezovski po dvomese~na rabota so selekcijata (no, so nieden raboten den!) be{e smenet so cel da se otvori pat za Jo{ko Petkovi}. Za taa cel, za selektor be{e postaven Lefter Bo{kovski, ~ovek so skromni rakometni poznavawa za vo momentot da bide selektorska maskota na RSM.

Potoa, vra}aweto na makedonskite reprezentativki Me~karovska i Garbevska, a vo ist moment potpolnuvawe na nivnite mesta so lica bliski do lu|eto na UO, go postavija makedonskiot rakomet na rabot na provalijata. I namesto da se pristapi kon spasuvawe na postoe~kata vonredna sostojba, generalniot sekretar Marjan Ogwanovski, bez vlakno na jazikot, gi napa|a novinarite istaknuvaj}i deka ne ja znaat svojata profestija, deka pri pra}aweto na izve{tai ne koristele mobilni telefoni, lap-top kompjuteri, a zgora na toa, istite znaele da jadat ajvar.

Ogwanovski zaborava koi bea nivnite zalo`bi pri promenite na porane{niot pretsedatel Ivan Bojkov i se vpu{tija vo blagodetite na foteljata.

Spored izjavata mo`eme da konstatirame deka toj ne jade ajvar, tuku ne{to drugo!