Изложбата „Тремоло“ во Музеј во Ерменија

Во Музејот на модерна уметност во Ереван, Ерменија вечер ќе биде отворена изложбата „ТРЕМОЛО“ на македонските уметници Милан Андов, Јован Балов и Атанас Ботев. Куратор на изложбата е Горанчо Ѓеоргиевски.

Оваа изложба којашто го презентира македонското современо сликарство во Ерменија е резултат на соработката меѓу две проект галерии во Берлин: „Прима Центер Берлин“ чиј раководител е Јован Балов и „ИнроеирДасеин“ раководена од ерменскиот уметник Арчи Галенц.

Реализацијата на оваа изложба е поддржана од Министерството за култура на Република Македонија.