Постои еден начин на кој можете да избришате порака што сте пратиле до некого и тој воопшто да не ја добие. Единствениот услов тоа да се случи е ако вашиот пријател НЕ ја прочитал пораката и недостасува натписот “Seen”.

За вашата порака не биде видена треба да ја го деактивирате вашиот профил на 3 часа и потоа повторно да го активирате. Со тоа што вашиот профил нема да постои толкав период, е доволна причина за самиот Facebook ја избрише пораката која ја постои во влезното сандаче на човекот, на кого сте ја испратиле.