ДВЕ КОНТРОЛИ ЗА МЛАДИНЦИТЕ

Избраниците на селекторот Горан Станиќ, фудбалери до 17 години, на 16 и 18 мај ќе одиграат два контролни натпревари против своите врсници од Азербејџан. Натпреварите ќе се играат на терените на фудбалскиот центар “Петар Милошевски”. За таа цел, Станиќ повика 20 фудбалери:

Голмани: Димитрија Герасимовски (Њу Старс), Матеј Андов (Вардар)

Одбрана: Божидар Митревски (Работнички), Стефан Голабовски (Металург), Ване Тасевски (Сасуоло, Италија), Кристијан Трпчевски (Њу Старс), Борис Јакимовски (Работнички), Ален Личина (Работнички), Христијан Стојановски (Работнички)

Среден ред: Емил Скоко (Македонија Ѓ.П), Димитар Тодоровски (Работнички), Бојан Димовски (Вардар), Давид Манасиевски (Њу Старс), Кире Трпчевски (Њу Старс), Бесир Бефтијар (Теплице, Чешка), Џемал Ибизи (Металург), Алексансдар Поповски (Металург), Агон Елези (Шкупи)

Напад: Давид Тошевски (Работнички), Куштрим Таири (Шкендија)