Италијанската компанија Frateli Sraceni која произведува шампањско, црвени и бели вина Blumond го создаде ова Prosseco, чија боја се добива со комбинација од синиот Курасао ликер и праска.

Пијалокот е највен како заводлива напивка која се должи на неговата сладост и овошен мирис, идеалено за ова лето. Се препорачува како аператив или се комбинира со десерти. Идеален е за посебни прилики – како на пример, свадби!